Pressmeddelande 2019-11-12

MTD Postlådepaket är nu Early Bird Postlådepaket

Det som tidigare var MTD Postlådepaket är nu Early Bird Postlådepaket. Tjänsten som funnits i några år är ett samarbete mellan några av landets största mediehus, deras distributionsbolag och MTD. Tjänsten fungerar på liknande sätt och levererar det du beställt online hela vägen till din postlåda. Vi jobbar på natten och levererar ditt paket tidigt, tidigt på morgonen. Vi utvecklas ständigt för att vara ett snällare val för både miljö och människa.

Leverans sker alla dagar i veckan och vi erbjuder två tjänster: en standardtjänst där paketen levereras inom 36 timmar och en expresstjänst med leverans inom 12 timmar. Leveranserna har sin grund i befintligt transportnät med tidningsutdelning, där majoriteten av leveranserna görs. Vi ser fram emot att lansera fler smarta tjänster som bygger på samma hållbara upplägg.

https://earlybird.delivery/

Publicerad den 2019-11-12 09:51 – Dela på sociala medier

Pressmeddelande 2018-12-20

MTD lanserar MTD Postlådepaket Express

Sedan ett par år har MTD tillsammans med morgontidningarnas utbärningsbolag tillhandahållit tjänsten MTD Postlådepaket där e-handlare kan få ut sina paket till mottagarna med tidningsdistributören. Tjänsten har blivit väldigt uppskattad och passar för en viss typ av paket – de som kan levereras ända hem och som kan lämnas i eller vid postlådan.

MTD Postlådepaket har visat sig vara ett konkurrenskraftigt alternativ

”Vår tjänst MTD Postlådepaket har blivit väl mottagen på marknaden där vi fått en rejäl ökning för det antal paket vi hanterar. Det är vi stolta över samtidigt som vi varje dag ser till att utveckla och förbättra för att göra tjänsten ännu bättre”, säger Rickard Lagesson VD på MTD.

Hög tillväxt för den hemburna tjänsten

MTD har på bara två år gått ifrån att hantera tusentals paket till att nu vara uppe i en årstakt där det istället handlar om miljoner av paket som distribueras. Marknadspotentialen är stor och tillväxten spås vara hög.

”Samtidigt som vi är stolta över den paketresa vi gjort har vi varit fullt medvetna om att kundkraven förnyas i takt med den ökade e-handeln och att konsumenten vill ha sina paket levererade snabbare. Detta har gjort att vi nu tar nästa kliv och lanserar ett snabbare alternativ, MTD Postlådepaket Express”, fortsätter Rickard Lagesson.

Expresstjänsten MTD Postlådepaket Express lanseras

Postlådepaket Express ska korta ner leveranstiden för handlande kund. En halv dags ledtid från inlämning! Enkelt går det ut på att en regional inlämning medger att utdelningen kan ske med distributören redan samma natt – paketen behöver inte ta en extra väg för att sorteras på en terminal. Möjligheten för detta öppnas upp på ett flertal platser i landet. Det snabbare leveransalternativet är en tilläggstjänst för e-handlarna att erbjuda sina kunder.

”Smarta och effektiva Last mile-lösningar är en av de A och O’s som måste funka i vår bransch. Med Postlådepaket Express möter vi nu en marknad som i större grad efterfrågat en snabbare leveranslösning. Jag ser med iver fram emot de möjligheter som vi nu kan prata med våra befintliga och kommande kunder om”, säger Andreas Nilsson Säljansvarig Paket på MTD.

 

För mer information kontakta:

VD Rickard Lagesson

tel. 08-531 945 04

 

MTD – Morgontidig Distribution – levererar varje natt morgontidningar, tidskrifter, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD bildades 1992 och säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-Gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. MTD löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna.
www.mtd.se

Publicerad den 2018-12-20 12:52 – Dela på sociala medier

Pressmeddelande 2018-11-07

MTD huvudsponsor på Tidskriftsgalan 2018

När Sveriges Tidskrifter, landets största branschorganisation i mediavärlden, återigen arrangerar Tidskriftsgalan den 7 november och delar priser ut i hela 12 kategorier är det med MTD som huvudsponsor.

”Det är fjärde gången som MTD står som huvudsponsor av Tidskriftsgalan. För MTD finns ett stort värde i att finnas med som huvudsponsor i detta sammanhang där branschen får en chans att mötas. Vi vet också hur viktigt det är att mottagaren får sin efterlängtade tidning i tid. Genom mångåriga samarbeten har vi tillsammans kunnat skapa positiva värden både för förlagen och mottagarna”, säger Rickard Lagesson VD på MTD.

”Sponsorsamarbetet med MTD på en av våra viktigaste dagar på året är av stor betydelse. Deras distributionsplattform ger en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att få ihop helheten för sina tidskriftsaffärer där distributionen är det sista avtrycket som lämnas innan läsaren nöjt kan läsa sin tidskrift”, säger Kerstin Neld VD på Sveriges Tidskrifter

Under Tidskriftsgalan delas priser ut i hela 12 kategorier. Vem blir Årets journalist och vem vinner det nya priset för Årets grepp? Jurygrupperna består av personer med lång erfarenhet från mediebranschen som under hösten träffats för att både utse nominerade och vinnarna bland alla hundratals inskickade förslag.

Hela evenemanget arrangeras av Sveriges Tidskrifter och äger rum på Cirkus i Stockholm den 7 november.

 

För mer information kontakta VD Rickard Lagesson tel. 08-531 945 04

 
MTD, Morgontidig Distribution, har sedan 1992 löst de morgontidiga leveranserna på ett enkelt, engagerat och effektivt sätt. Varje natt levererar vi tidningar, brev, spelkuponger, paket mm direkt till privatpersoner och företag över hela Sverige. Vi säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på över 40 terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö.

Publicerad den 2018-11-07 10:36 – Dela på sociala medier