Pressmeddelande 2018-09-17

Johan Lundin ny styrelseordförande för MTD

Johan Lundin är ny styrelseordförande för logistikföretaget MTD och ersätter Jan Persson, som idag tillträder som VD för Premo. Johan är VD för distributionsföretaget Point Logistik Gota Media AB och har gedigen bakgrund från tidningsdistribution efter att tidigare ha varit VD för Prolog, som är ett av ägarbolagen till MTD, i över 15 år.

- MTD är ett mycket fint bolag vars utveckling jag jobbat för under lång tid. Vi har många viktiga frågor att lösa och goda förutsättningar att göra det, säger Johan.

- Med Johan som ordförande finns en fördjupad insikt om de utmaningar som MTD tar sig an på en spännande marknad där mycket händer. Han kommer därför att ha en viktig roll tillsammans med styrelsen för MTD’s fortsatta utveckling, säger Rickard Lagesson.

 

För mer information kontakta:

VD Rickard Lagesson

tel. 08-531 945 04 / Rickard.lagesson@mtd.se

 

Styrelseordförande Johan Lundin

tel. 070-605 05 18 / Johan.lundin@pointlogistik.se

 _________________________________________________________________________________

MTD – Morgontidig Distribution – levererar varje natt morgontidningar, tidskrifter, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD bildades 1992 och säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-Gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. MTD löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna. www.mtd.se

Publicerad den 2018-09-17 03:59 – Dela på sociala medier

Pressmeddelande 2018-08-27

MTD går in som Premium Partner till mobilappen Mina Paket

Som ensam aktör på marknaden av morgontidiga leveranser strävar MTD-gruppen hela tiden efter att överträffa kundens förväntningar. Nästa steg i att sätta kunden i fokus är att bli Premium Partner till Unifauns mobilapp Mina Paket, vilket innebär att alla postlådeleveranser från MTD nu kommer kunna följas i appen och att MTD är med i den fortsatta utvecklingen av appen.

”Mina Paket förenklar för e-handlarna och deras kunder genom att spårningsinformation skickas proaktivt och att allt finns samlat på ett ställe, samtidigt som samtal till kundservice minskar”, säger Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef på MTD

MTD erbjuder klimatsmarta och snabba hemleveranser till slutkonsument måndag till lördag med sin tjänst Postlådepaket och erbjuder från mitten av september också en ännu snabbare variant Postlådepaket Express. Expresstjänsten innebär att leveransen sker till privatpersonens postlåda bara inom några timmar samma natt. MTD använder inte heller några utlämningsställen utan levererar försändelsen om den inte går ner i postlådan med en Påse-På-Dörren (PPD®). MTD samarbetar idag med många stora etablerade e-handlare såsom t.ex. Apotea, Batteriexperten och Lyko.

Att MTD nu även engagerar sig i Mina Paket som Premiumpartner känns superkul och det visar att de har ett modernt och kundfokuserat sätt att tänka. Jag ser fram emot att tillsammans med MTD undersöka nya möjligheter på hur Mina Paket kan stärka MTDs tjänsteutbud och erbjudande mot såväl e-handlare som slutkonsumenter”, säger Axel Lindgren, HeadOfConsumerApplications på Unifaun

Appen Mina Paket är framtagen av Unifaun AB och erbjuder ett kostnadsfritt sätt för näthandlande konsumenter att samla och spåra alla e-handelsbeställningar på ett och samma ställe, oavsett transportör. Appen tar med alla paketleveranser som hanteras via Unifauns system, vilket täcker in en stor del av den nordiska marknaden. Utöver dessa paketleveranser ansluter sig fler och fler transportörer och e-handlare till appen, vilket kontinuerligt gör den bättre. Mina Paket som på kort tid blivit en favorit både hos konsumenter, e-handlare och transportörer har idag över 180 000 användare samt högst rating av alla appar i denna kategori.

Flertalet postlådeleveranser med MTD finns nu tillgängliga i appen Mina Paket.

Kontakt:
Anette Jarlemark, Affärs- och Processutvecklingschef,
tel. +46 725 17 58 00 anette.jarlemark@mtd.se

Axel Lindgren, Head of Consumer Applications,
tel. +46 733 44 20 35 axel.lindgren@unifaun.com

_________________________________________________________________________________

MTD – Morgontidig Distribution – är det morgontidiga leveranssystemet som varje natt levererar morgontidningar, tidskrifter, brev, spelkuponger, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD som bildades 1992 säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8 000 distributörer. I Sverige finns sju morgontidiga utbärningsföretag. Fem av dessa äger MTD och utgör tillsammans MTD-Gruppen med en årsomsättning på drygt 3 miljarder kronor. MTD är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö och löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna.
mtd.se
Unifaun har över 20 års erfarenhet av att leverera innovativa och högkvalitativa Delivery Management-system. Lösningarna används i över 76 länder och varje dag skickas över 800 000 försändelser av 100 000 olika företag genom våra system. Unifaun har 160 anställda i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Polen.
unifaun.com

Publicerad den 2018-08-27 08:53 – Dela på sociala medier

Pressmeddelande 2018-07-04

Apoteas kunder väljer allt oftare leverans av sina apoteksvaror direkt hem med Postlådepaket eller MTD Morgonbrev som Apotea kallar leveransalternativet i sin check-out. MTD-gruppen utgörs av Sveriges morgontidningsdistributionsbolag och täcker, beroende på uppdrag, mellan 55 och 100% av Sveriges alla fem miljoner hushåll.

Sedan i januari har Apotea erbjudit sina kunder leveransalternativet Postlådepaket, en enkel, snabb och spårbar tjänst med leverans hem sex dagar i veckan. Kunden beställer sina varor på kvällen och får dem hem på hallmattan eller i sin postlåda tidigt nästnästa morgon, senast kl. 7.


”- Sedan lanseringen 2016 slår vi varje månad nya volymrekord – vi är så glada för förtroendet från befintliga och nya kunder. Sedan det blev känt bland e-handlarna att Postnords liknande tjänst till brevlådan dessutom minskas ner i maxstorlek per kolli och att vi på MTD behåller vårt format om 90 cm (L+B+H) så är tjänsten glödhet bland handlarna. Att vi nu efter sommaren också höjer maxvikten per kolli från 2 till 5 kg gör att tjänsten kan användas för större del av nätbutikernas sortiment”, säger Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef på MTD.

Det vanligaste leveransalternativet i Sverige är fortfarande att få sina varor levererade till ett utlämningsställe när man handlar på nätet. Undersökningar visar att de svenskar som handlat på nätet gärna skulle valt ett annat leveransalternativ om de fått möjligheten och då helst valt en leverans ända hem. Det är viktigt att leveransen tillför ett extra värde för nätkunden, utöver själva transporten.


 - Med MTD’s Postlådepaket kan mottagaren följa sin försändelse från beställning till leverans, leveransen sker morgontidigt före kunden sticker till jobbet och det går snabbt! Förutom att vi höjer maxvikten kommer vi också efter sommaren kunna erbjuda ett ännu snabbare leveransalternativ som vi kallar Postlådepaket Express. Det innebär att nätbutiken kommer kunna erbjuda leveranser hem i postlådan inom bara några timmar efter det att beställning gjorts hos nätbutiken”, fortsätter Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef på MTD.


”- Det känns bra att vi kan erbjuda våra kunder hemleverans av apoteksvaror. Vi strävar alltid efter snabb leverans hela vägen hem till kund och med MTD kan vi erbjuda det. Som e-handlare är leveransen en oerhört viktig del av vår verksamhet och jag tycker att MTD erbjuder en säker leverans både för oss som avsändare och för våra kunder. Och vad kan väl vara bättre än att få sina apoteksvaror lagom till morgonkaffet”, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.


För mer information, kontakta:

Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef MTD
+46 725 175 800 anette.jarlemark@mtd.se

Pär Svärdson, VD Apotea
+46 704 974 237  par@apotea.se

MTD – Morgontidig Distribution – levererar varje natt morgontidningar, tidskrifter, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD bildades 1992 och säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-Gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. MTD löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna. www.mtd.se

Publicerad den 2018-07-04 01:13 – Dela på sociala medier