Pressmeddelande 2018-07-04

Apoteas kunder väljer allt oftare leverans av sina apoteksvaror direkt hem med Postlådepaket eller MTD Morgonbrev som Apotea kallar leveransalternativet i sin check-out. MTD-gruppen utgörs av Sveriges morgontidningsdistributionsbolag och täcker, beroende på uppdrag, mellan 55 och 100% av Sveriges alla fem miljoner hushåll.

Sedan i januari har Apotea erbjudit sina kunder leveransalternativet Postlådepaket, en enkel, snabb och spårbar tjänst med leverans hem sex dagar i veckan. Kunden beställer sina varor på kvällen och får dem hem på hallmattan eller i sin postlåda tidigt nästnästa morgon, senast kl. 7.


”- Sedan lanseringen 2016 slår vi varje månad nya volymrekord – vi är så glada för förtroendet från befintliga och nya kunder. Sedan det blev känt bland e-handlarna att Postnords liknande tjänst till brevlådan dessutom minskas ner i maxstorlek per kolli och att vi på MTD behåller vårt format om 90 cm (L+B+H) så är tjänsten glödhet bland handlarna. Att vi nu efter sommaren också höjer maxvikten per kolli från 2 till 5 kg gör att tjänsten kan användas för större del av nätbutikernas sortiment”, säger Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef på MTD.

Det vanligaste leveransalternativet i Sverige är fortfarande att få sina varor levererade till ett utlämningsställe när man handlar på nätet. Undersökningar visar att de svenskar som handlat på nätet gärna skulle valt ett annat leveransalternativ om de fått möjligheten och då helst valt en leverans ända hem. Det är viktigt att leveransen tillför ett extra värde för nätkunden, utöver själva transporten.


 - Med MTD’s Postlådepaket kan mottagaren följa sin försändelse från beställning till leverans, leveransen sker morgontidigt före kunden sticker till jobbet och det går snabbt! Förutom att vi höjer maxvikten kommer vi också efter sommaren kunna erbjuda ett ännu snabbare leveransalternativ som vi kallar Postlådepaket Express. Det innebär att nätbutiken kommer kunna erbjuda leveranser hem i postlådan inom bara några timmar efter det att beställning gjorts hos nätbutiken”, fortsätter Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef på MTD.


”- Det känns bra att vi kan erbjuda våra kunder hemleverans av apoteksvaror. Vi strävar alltid efter snabb leverans hela vägen hem till kund och med MTD kan vi erbjuda det. Som e-handlare är leveransen en oerhört viktig del av vår verksamhet och jag tycker att MTD erbjuder en säker leverans både för oss som avsändare och för våra kunder. Och vad kan väl vara bättre än att få sina apoteksvaror lagom till morgonkaffet”, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.


För mer information, kontakta:

Anette Jarlemark, Affärsutvecklingschef MTD
+46 725 175 800 anette.jarlemark@mtd.se

Pär Svärdson, VD Apotea
+46 704 974 237  par@apotea.se

MTD – Morgontidig Distribution – levererar varje natt morgontidningar, tidskrifter, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD bildades 1992 och säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-Gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. MTD löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna. www.mtd.se

Publicerad den 2018-07-04 01:13 – Dela på sociala medier

Pressmeddelande 2018-04-23

MTD byter VD

Rickard Lagesson blir tillförordnad VD på MTD. Nuvarande VD Charlotte Hansson lämnar efter fyra år MTD omgående för att övergå i egen verksamhet. Rickard som idag är försäljningschef har arbetat på MTD många år och är väl förtrogen med verksamheten. Processen med att finna en ny VD har påbörjats.

För mer information kontakta:

Styrelseordförande Jan Persson tel. 0708- 72 60 90

Tf. VD Rickard Lagesson tel. 0709-30 79 90

MTD – Morgontidig Distribution – levererar varje natt morgontidningar, tidskrifter, paket m.m. direkt till privatperson i postlådan – eller till företaget – över hela Sverige. MTD bildades 1992 och säljer och utvecklar rikstäckande och effektiva distributionstjänster som baseras på 40-talet terminaler och ca 8000 distributörer. MTD-Gruppen omsätter drygt 3 miljarder kronor och är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö. MTD löser enkelt, engagerat och effektivt de morgontidiga leveranserna. www.mtd.se

Publicerad den 2018-04-23 01:19 – Dela på sociala medier

Nyhet 2018-04-13

MTD rekryterar ny CTO från iStone

Rekryteringen stärker bolagets kapacitet att både skala upp och produktifiera tekniken som krävs för sömlösa och effektiva logistiklösningar mot e-handeln.

Det svenska logistikföretaget MTD - Morgontidig Distribution som det senaste året har tagit stora kliv in i B2C-segmentet genom sin ¨hemleveranstjänst Postlådepaket får nu tillskott av Maria Burvall-Haag. Maria, tidigare konsultchef och projektledare på iStone. Maria har en beteendevetenskaplig och teknisk utbildning i botten och har arbetat med teknisk utveckling i över 10 år. Hon har arbetat som förvaltningsledare på Scania och senast som konsultchef och projektledare på iStone, ett konsultbolag som implementerar e-handelslösningar till olika bolag.

Maria tycker det ska bli spännande med logistikbranschen och MTD och ser fram emot att tillsammans med oss fortsätta utveckla IT-enhetens arbete och realisera den IT-strategi som ligger för året.

− Med denna viktiga rekrytering får vi värdefull kapacitet och kompetens för att skala upp den tekniska organisationen och snabbt tillhandahålla tjänster på nya marknader, säger Anette Jarlemark, Affärs- och Processutvecklingschef på MTD.

För mer information kontakta Anette Jarlemark på 08-531 945 03 eller

anette.jarlemark@mtd.se

 

Publicerad den 2018-04-13 01:45 – Dela på sociala medier

Följ oss på My Newsdesk

Du hittar nyheter och pressreleaser om MTD på vår sida på MyNewsdesk.